NOS gemist

Zegt NOS gemist je wat? NOS gemist is een ideale manier voor het terugkijken van programma's van de NOS. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het journaal. Het is altijd goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling in Nederland en het buitenland. Het is dus erg handig dat er zoiets is als NOS gemist. De NOS heeft zelfs haar eigen app die je op de telefoon of tablet kunt installeren. Zo kun je het journaal, maar ook andere programma's van de NOS terugkijken.

Via je televisie provider

Als je de uitzendingen van de NOS terug wilt kijken op je televisie dan kun je hiervoor gebruik maken van de uitzending gemist functie van je provider. Als je UPC of Ziggo gebruikt is dit vaak heel simpel. Zo kun je via Ziggo bijvoorbeeld op het knopje menu klikken op je afstandsbediening en vervolgens de keuze maken voor uitzending gemist. Je kunt per dag een overzicht van programma's zien die te herbekijken zijn. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te zoeken op programma naam. Als je wilt zoeken op het journaal bijvoorbeeld, is het vaak al voldoende op “jour” in te vullen. Het systeem zal je dan suggesties geven voor programma's, het journaal zal er ook tussen staan.

Programma's opnemen

Als je een interactieve decoder hebt met harde schijf, of je hebt een televisie die een USB aansluiting heeft, dan kun je programma's ook inplannen en opnemen. Dat is naast het terugkijken van een programma via uitzending gemist een mooi alternatief. Vaak kun je (bijvoorbeeld bij Ziggo), programma's dagen van tevoren inplannen. Het programma wordt dan automatisch opgenomen als het begint. Als je vragen hebt over het opnemen van programma's met je interactieve decoder kun je het beste contact opnemen met je televisie aanbieder. Zij helpen je graag met een uitleg over het opnemen.